Produkter

HYLO DUAL

HYLO Dual

HYLO DUAL

10 ml – 300 droppar

Snabbfakta

Lindrar inflammatoriska besvär av torra ögon och allergiska symtom såsom att det kliar och bränner. För terapeutisk smörjning av torra ögon och stabilisering av tårfilmen. Kan användas tillsammans med kontaktlinser.

  • Innehåller återfuktande hyaluronsyra & lipidlager stabiliserande ektoin
  • Lindrar inflammatoriska besvär av både torra ögon & allergi
  • 6 månaders hållbarhet

Produktbeskrivning

HYLO DUAL lindrar de typiska symtomen att det kliar och bränner vilka är inflammatoriska reaktioner som uppkommer genom att de triggas av omgivande miljöfaktorer eller av allergiska reaktioner. Detta är en fördel då det kan vara svårt att skilja på ett torrt och ett allergiskt öga.

Det dubbla verkningssättet av hyaluronsyra och ektoin ger intensiv smörjning av hornhinnan och bindhinnan samt förhindrar avdunstning av tårfilmen. Den resulterande stabiliseringen av tårfilmen, särskilt den av lipidskiktet, lindrar irriterade ögon. Därför försvinner symtomen på inflammation eller de som orsakas av allergi, som sveda och klåda.

Innehåll

HYLO DUAL innehåller högkvalitativ hyaluronsyra 0,5 mg/ml och ektoin 20 mg/ml.  Hyaluronsyran har långa molekylkedjor, vilket ger ett långvarigt skydd mot torra och irriterade ögon.

Självklart utan konserveringsmedel och fosfater

Eftersom HYLO DUAL inte innehåller några konserveringsmedel tolereras det vanligtvis mycket väl. HYLO DUAL är dessutom fosfatfri så att komplikationer såsom avlagringar på hornhinnan undviks.

Fler produkter

Vi använder cookiefri webbanalys (etracker). Information och möjlighet att invända finns här.